\"\"
Olejek rokitnikowy – bioterra.by
Godziny pracy: 9.00 - 17.00

Olejek rokitnikowy

BAD „Olejek rokitnikowy”

flakon 100 ml w opakowaniu

KROPLA ZDROWIA TERAZ – TO DOBRE SAMOPOCZUCIE PRZEZ DŁUGIE LATA!
Zawartość składników aktywnych w jednej tabletce:
  • karotenoidy – 30 mg %

Dzienna dawka doustnie (1 łyżeczka 3 razy dziennie) zapewnia 90% odpowiedniego poziomu spożycia karotenoidów w przeliczeniu na beta-karoten.

Olejek rokitnikowi – to roztwór oleisty używany zarówno na zewnątrz, jak i doustnie. 

Olejek z rokitnika zawiera biologicznie aktywne substancje, które są niezbędne dla człowieka. Za najbardziej znaczące można uznać rozpuszczalne w tłuszczach witaminy K, E, F, prowitaminę A (beta-karoten). Bardzo ważną cechą olejku rokitnikowego jest doskonała równowaga między wszystkimi wchodzącymi w jego skład witaminami i elementami. Aktywność i korzyści olejku z rokitnika są spowodowane tym, że działanie jego składników odżywczych potęguje się nawzajem (to zjawisko biologiczne jest nazywane synergią).

Właściwości olejku rokitnikowego przy stosowaniu doustnym:

– wzmacnia odporność;

– przyczynia się do szybkiego leczenia choroby wrzodowej żołądka i dwunastnicy;

– zwiększa elastyczność naczyń krwionośnych, poprawia ukrwienie;

– obniża poziom cholesterolu w krwi;

– zapobiega zakrzepicy;

– działa przeciwbólowo;

– poprawia czynność serca;

– posiada właściwości przeczyszczające, dlatego może być stosowany w leczeniu zaparć;

– normalizuje procesy metaboliczne w organizmie, zapobiega powstawaniu otyłości;

– normalizuje i poprawia pracę wątroby;

– poprawia pracę gruczołów trzustki i tarczycy;

– poprawia wzrok;

– ma ogólne działanie wzmacniające.

Przy stosowaniu na zewnątrz i w kosmetologii:

– działa przeciwbakteryjne, dlatego może być stosowany w leczeniu zapalenia jamy ustnej, choroby przyzębia, anginy;

– ma właściwości antybakteryjne, dlatego jest używany na gnojące się rany, które długo nie gojących się oraz przy problemach ze skórą;

– jest skuteczny w leczeniu włosów. Olejek rokinikowy przyspiesza wzrost włosów. Olejek z rokitnika również usuwa łupież;

– chroni skórę przed szkodliwym działaniem promieniowania UV;

– może być stosowany do pozbycia się piegów, przebarwień;

– ma silne właściwości odmładzające skórę.

ИНСТРУКЦИЯ ПО ПРИМЕНЕНИЮ
Wypełnij formularz, a my skontaktujemy się z Tobą wkrótce